Vprašanja na razgovoru za službo, ki vam jih lahko zastavi delodajalec

Vprašanja na razgovoru za službo

Vprašanja na razgovoru za službo so zelo pomembna. Namenjeni so bodisi preverjanju tehničnih ali analitičnih spretnosti kandidata bodisi preverjanju njegovega značaja, vrednot in navad. Kandidata morajo spodbuditi, da spregovori, izrazi svoje misli in, upajmo, izrazi svoje najboljše možne lastnosti in kvalitete.

Primeri:

Kje se vidite čez 3-5 let?

Najboljši način za odgovor na to vprašanje je, da se osredotočite na to, kaj želite doseči na tem delovnem mestu. Opišite, kako nameravate te cilje doseči v prihodnjih letih. Pojasnite, kako bodo pripomogli k vaši karieri in delovni uspešnosti ter kako bodo koristili delodajalcu. Če je vaš odgovor realističen, ste lahko prepričani, da bo na delodajalca naredil dober vtis.

Kakšni so vaši prihodnji cilji?

Vaši dolgoročni cilji morajo biti skladni s cilji podjetja. Na to vprašanje lahko najbolje odgovorite tako, da se osredotočite na svojo poklicno pot in na to, kako jo nameravate doseči. Osredotočite se na trenutno delovno mesto, za katero se prijavljate, in pokažite, da ste pripravljeni prevzeti dodatne vloge in odgovornosti, na primer, da bi razširili svoje znanje in izpostavljenost.

Kakšna so vaša pričakovanja glede plače?

Delodajalce zanima, kakšna so vaša pričakovanja glede plače za delovno mesto, za katero se potegujete, in ali jih lahko glede na vaše izkušnje, izobrazbo in znanja izpolnijo.

Ali razumete opis delovnega mesta?

Glavni namen vprašanja je, da delodajalec želi vedeti, ali je kandidat sposoben razumeti opis delovnega mesta, vključno z vsemi nalogami in zahtevami, povezanimi z njim. Delodajalec kandidata običajno prosi, da v treh preprostih točkah pojasni svoje sposobnosti za opravljanje dela:

Ali ste sposobni opravljati naloge?

Kakšni so vaši cilji in kako jih boste dosegli?

Kako boste na tem delovnem mestu uspešni?

Ne pozabite, da opisi delovnih mest ne zajemajo vseh podrobnosti delovnega mesta. Delodajalec želi vedeti, da vas delovno mesto zanima, zato se pozanimajte o morebitnih zahtevah, ki ste jih morda spregledali. S postavljanjem vprašanj tudi pokažete pozornost in zanimanje za delovno mesto.