Vprašanja in odgovori na razgovoru za službo

Vprašanja in odgovori na razgovoru za službo

S pripravo vprašanj in odgovorov za razgovor za službo boste dosegli najboljše možne rezultate. V naslednjih primerih vprašanja in odgovori na razgovoru za službo lahko vidite, da je cilj pokazati delodajalcu, da ste opravili domačo nalogo in da se niste samo prijavili na delovno mesto, ne da bi imeli dovolj znanja o njem.

Poiščite možne odgovore na svoja vprašanja tako, da se vprašate:

Ali sem motiviran?

Če se odpravljate na razgovor, ne pozabite, da morate imeti motivacijo za delo! Delodajalec želi, da ste motivirani za svoje delo. To pomeni, da morate na razgovoru obširno spregovoriti o svoji motivaciji. Nekatera pomembna vprašanja, ki si jih morate zastaviti, so: kako prepoznati probleme ali področja, ki vas najbolj navdušujejo?

Ali imam potrebne kvalifikacije za delo?

Če je v delovnem oglasu nekaj, česar ne znate narediti, razmislite o tem:

  • Kako bi se lahko dobro odrezal na tem delovnem mestu?
  • V čem bi se razlikoval od drugega zaposlenega?
  • Kaj moram izboljšati?
  • Kaj bi spremenil pri sebi, da bi bil boljši kandidat za to delovno mesto?

Cilj je, da si delodajalec ustvari predstavo o tem, kakšni ste, in zlasti o tem, na katerih področjih bi se najbolje odrezali.

Katere so moje prednosti in slabosti?

Poznati morate svoje prednosti in slabosti glede na delovno mesto, za katerega se potegujete. Če boste odgovorili na to vprašanje, boste imeli močan konkurenčni položaj v primerjavi z drugimi kandidati.

Kako najti najboljše možne odgovore na ta vprašanja?

Postavljajte si vprašanja, ki lahko vplivajo na izid razgovora. Poleg tega morate poiskati informacije o prostem delovnem mestu in podjetju, za katerega se prijavljate. Vse to vam bo koristilo pri pripravi odgovorov na vprašanja delodajalca.