Spremljanje razgovora za službo

Nadaljnje spremljanje razgovorov za zaposlitev

Najboljše nadaljevanje po razgovoru za službo je pošiljanje e-pošte. Ne glede na to, ali gre za kratko ali dolgo elektronsko sporočilo, poskrbite, da bo v njem izražena vaša hvaležnost za čas, ki vam ga je namenil intervjuvanec. Omenite, kako vam je bil razgovor všeč, in ponovite, da vas delovno mesto zanima. Vaše nadaljnje e-poštno sporočilo se mora končati s toplo zahvalo.

Kandidati, ki po razgovoru za službo nadaljujejo stik z delodajalcem, imajo več možnosti za uspeh, saj bodo delodajalci pozorni na povratne informacije, ki so jih prejeli na razgovoru.

Oglaševanje

Najboljši način, kako nadaljevati po razgovoru za službo, je, da podjetju, ki zaposluje, sporočite, da vas zanima prihodnje delovno mesto pri njem.

E-poštno sporočilo o spremljanju razgovora za službo je e-poštno sporočilo, ki ga kandidat za zaposlitev pošlje delodajalcu takoj po razgovoru za službo. Ta e-poštna sporočila morajo biti zadnja priložnost, da kandidati vodji zaposlitve pokažejo, zakaj bi morali biti izbrani za delovno mesto. Nadaljnje e-poštno sporočilo ni namenjeno prodaji, temveč se kandidati zahvalijo organizaciji, ki zaposluje, za njihov čas.

Ko po razgovoru za službo pošiljate e-pošto, bodite vedno profesionalni in samozavestni, ne pa hvalisavi in pretirano natančni. Zato bodite vljudni in empatični, vendar ne bodite vsiljivi. Če želite biti vljudni, se predstavite in omenite nekaj, o čemer ste se pogovarjali med razgovorom. Poudarite pozitivne vidike pogovora. Ne pozabite se zahvaliti delodajalcu za njegov čas.

Vendar z vsebino e-poštnega sporočila ne pretiravajte. S kratkim in preglednim nadaljnjim e-poštnim sporočilom bo veliko bolj verjetno, da bo delodajalec obravnaval vašo prošnjo za zaposlitev.

Kandidati, ki bodo nadaljevali stike z delodajalci, bodo najverjetneje uspešni, saj bodo delodajalci pozorni na povratne informacije, ki so jih prejeli na razgovorih. S tem lahko povečate svoje možnosti.

Oglaševanje

Sorodni Prispevki