Slabosti zaposlitvenega razgovora

Kako premagati svoje slabosti na razgovoru za službo

Ko se pripravljate na razgovor za službo, se zavedajte svojih slabosti. Pomembno je razumeti, zakaj imate te slabosti. Razgovor za službo je vaš prvi vtis, zato je pomembno, da naredite domačo nalogo in se seznanite s pričakovanji sogovornika. Poznati morate tudi prednosti svojega bodočega delodajalca in vedeti, kaj lahko storite, da boste novemu šefu všeč.

Skoraj vse slabosti, ki jih lahko imate na razgovorih za službo, je mogoče odpraviti.

Oglaševanje

Če imate na razgovorih za službo slabosti, vam ponujamo nekaj načinov, kako jih odpraviti:

Ne zaupate vase?

Če menite, da za določeno delo nimate dovolj znanja in spretnosti, so vaše možnosti, da ga dobite, majhne. Ne glede na to, ali gre za delo v marketingu, prodaji ali pisarni, je komunikacija zelo pomemben del uspeha na delovnem mestu. Če nimate dobrih komunikacijskih spretnosti, na razgovoru za službo ne boste delovali samozavestno, kvalificirano ali pripravljeno. Izboljšajte svoje komunikacijske spretnosti.

Ste sramežljivi ali vam je nerodno postavljati vprašanja?

Ena od največjih slabosti iskalcev zaposlitve je, da med razgovorom za službo neradi postavljajo vprašanja. Včasih znajo ljudje zelo dobro odgovoriti na vprašanje, vendar jim ni všeč, ko ga zastavijo. To lahko privede do tega, da se med samim razgovorom, ko ste v stiski s časom, spotaknete. Na kakšen način lahko odpravite to težavo? Odgovore na razgovore vadite pred ogledalom ali pa opravite nekaj praktičnih razgovorov.

Ste pred sestankom nervozni?

Samozavedanje je prvi korak k premagovanju slabosti na razgovoru za službo. Včasih je v redu, da čutite metuljčke. Če pa ste nervozni že pred razgovorom, je to morda težava. Morda nimate veliko samozavesti, zato ne boste vedeli, kako se z njo spopasti. Najpomembneje je, da se z njo spoprimete in jo premagate.

Ali ste iskreni do sebe glede svojih prednosti in slabosti?

Veliko ljudi na razgovoru za službo je nepoštenih glede svojih sposobnosti in slabosti. Pretvarjajo se, da so dobri v nečem, v čemer niso, in skrivajo svoje resnične sposobnosti in slabosti. Če na razgovoru za službo niste iskreni glede svojih slabosti, si s tem omogočite, da vas sogovornik odkrije in uniči vaše možnosti.

Dobra novica je, da je mogoče premagati skoraj vse slabosti, ki jih imate na razgovorih za službo. Pomembno je vedeti, kaj in kako storiti.

Najpomembneje je, da ste iskreni glede svojih slabosti in prednosti. Osredotočite se na to, kaj lahko prispevate, in ne na to, česa nimate. Ne pozabite se osredotočiti tudi na svoje močne osebnostne lastnosti v primerjavi s svojimi šibkimi osebnostnimi lastnostmi. Samozavedanje je pomembno za premagovanje vaših slabosti in prednosti. Če ste močni, pristni in osredotočeni na svoje prednosti, bodo vaše slabosti manj vidne, vi pa boste videti bolj iskreni in pošteni.

Oglaševanje

Sorodni Prispevki