Seznam slabosti za razgovor za službo

Seznam slabosti za razgovor za službo

Pomembno je, da skrbno izberete svoje slabosti in jih po možnosti poudarite na pozitiven način. Seznam slabosti za razgovor za službo se mora osredotočiti na spretnost, v kateri ste dobri. Pogosto to niso spretnosti, temveč navade. Najbolje bi bilo, če bi s seznama izbrali slabost, ki ni ključnega pomena za razgovor za službo. Če je to primerno, lahko navedete tudi načine, kako ste to slabost premagali.

Seznam slabosti za razgovor za službo se mora osredotočiti na spretnost, v kateri ste dobri. Pogosto to niso spretnosti, temveč navade.

Oglaševanje

Še ena slabost je, da postanete pod stresom, kadar se ne držite rokov. Delodajalci cenijo ljudi, ki cenijo roke in si prizadevajo za pravočasno dokončanje projektov. Na seznamu slabosti se osredotočite na to, kako ste se s slabostjo spopadli v preteklosti in kako si prizadevate, da bi jo odpravili v prihodnosti. Če se sramujete govoriti o svojih slabostih, obvezno vključite primere svojih prednosti. Prav tako morate jasno povedati, da je prošnja za pomoč prednost.

Če imate na primer slabost pri timskem delu, vključite primer, ko ste morali nalogo prenesti na drugega zaposlenega. S tem boste ekipi, ki zaposluje, pokazali, da se zavedate, kako pomembno je delati v skupini. Pomembno je, da poudarite svoje prednosti in načrte za izboljšanje slabosti. Če ne veste, kako bi izboljšali svoje slabosti, se o njih pogovorite z delodajalcem. Pazite, da ne boste delovali preveč arogantno.

Dobra strategija je tudi, da svoje slabosti uporabite kot vir samozavesti. Če ste sramežljivi ali premalo samozavestni, je bolje, da vodji zaposlitve predstavite svoje prednosti, kot da skrivate svoje slabosti. Poleg tega je bolje omeniti svoje prednosti in se izogibati omembi slabosti.

Pomembno je, da ste iskreni glede svojih slabosti, ko jih izpostavljate na razgovoru za službo. Ne glede na to, ali so povezane z vašimi slabostmi, je to pozitivna lastnost, ki kaže, da ste timski igralec. Vaša šibkost je priložnost, da pokažete svoj potencial. Če niste dovolj samozavestni, da bi to povedali na razgovoru, se lahko zdi, da ste arogantni ali podcenjeni. Če imate na primer nizko samospoštovanje, morda ne boste dovolj samozavestni, da bi govorili o svojih pomanjkljivostih.

Oglaševanje

Sorodni Prispevki