Razgovor za službo katere so vaše slabosti?

Katere so vaše šibke točke na razgovoru za službo

Vprašanje, ki ga večina kandidatov dobi na razgovoru za službo: “Katere so vaše slabosti?” To je vprašanje, ki ga večina kandidatov dobi vsaj enkrat na razgovoru za službo. Pri tem želi delodajalec v vašem odgovoru slišati konkretne primere. Še huje je, da nekateri delodajalci zdaj zahtevajo, da jim predložite tudi do 3 šibke točke.

Spoznajte svoje šibke točke in jih uporabite v svojo korist! Nič ni narobe, če na razgovoru za službo priznate svojo slabost, še posebej, če jo lahko izkoristite v svoj prid.

Oglaševanje

Primeri za zaposlitveni razgovor:

Kandidat brez vodstva

Na primer: dobro znate delati z ljudmi ali pa vam delo z ljudmi bolj ustreza kot delo s sistemi. To je dober primer odgovora, saj imate dobre medosebne spretnosti, vendar morda niste tako dobri pri delu s sistemi IT kot z ljudmi.

Diplomant z vodstvenim znanjem

V zadnjem primeru predpostavimo, da ste dober reševalec problemov ali da znate poskrbeti, da stvari delujejo, tudi če ne veste, kako naj bi delovale. Morda ste naravni vodja, ki zna odlično motivirati vse, da naredijo, kar je treba. Vodja lahko prenese tudi nekatere slabosti. To delovno mesto lahko zahteva veliko nadaljnjih ukrepov, zato poudarite vse svoje slabosti pri opravljanju nadaljnjih klicev, telefonskih klicev, e-pošte itd.

Spoznajte svoje šibke točke in jih uporabite v svojo korist!

Kot lahko vidite, lahko poznavanje svojih slabosti včasih privede do uspešnega pogovora. Vedno imejte v mislih te stvari, ko razmišljate o svojih šibkih točkah, in si prizadevajte, da jih premagate! Nič ni narobe, če na razgovoru za službo priznate pomanjkljivost, še posebej če jo lahko izkoristite v svoj prid. Pogosto je najboljši način za odpravo pomanjkljivosti ta, da preprosto poiščete drugo uporabo! Odkritost glede morebitne slabosti je eden najpomembnejših korakov, ki jih lahko storite pri prijavi na delovno mesto!

Oglaševanje

Sorodni Prispevki