Kako odgovoriti na šibkost na razgovoru za službo

Se nameravate udeležiti razgovora? Če je odgovor pritrdilen, potem morate vedeti, da je odgovarjanje na vprašanja o vaših slabostih na razgovoru za službo eden najpomembnejših dejavnikov, ki jih je treba upoštevati. Ne gre za to, da je ogroženo vaše delovno mesto, temveč za to, kako bi podjetje želelo, da odgovorite na slabosti, povezane z delovno etiko, odgovornostjo, prilagodljivostjo in drugimi stvarmi. Pravilni odgovori na ta vprašanja vam lahko prinesejo velike koristi in vam lahko celo prinesejo zaposlitev.

Na vsakem razgovoru za službo je vaša močna ali šibka stran tista, ki lahko odloči o izidu. Ko se pripravljate na razgovor za službo, je zelo pomembno, da ste pozorni na svoje šibke točke. Pravzaprav je priprava na slabosti enako pomembna kot priprava na prednosti. Slabosti namreč lahko odločajo o izidu razgovora za službo.

Obstajajo različne strategije, kako odgovoriti na vprašanja o slabostih. Poskusite ugotoviti, katera je vaša šibka točka. Če menite, da imate slabosti, ki lahko odločajo o izidu razgovora za službo, jih morate opredeliti, da jih boste lahko premagali.

Še preden začnete z razgovorom za službo, morate imeti strategijo, kako odgovarjati na vprašanja o šibkostih . Če je mogoče, se pogovorite s prijateljem ali nekom, ki je že bil na istem delovnem mestu. Lahko jih vprašate, kako se spopasti s slabostjo, ki jo imate. S pogovorom z nekom, ki je že šel skozi ta postopek, boste dobili nekaj idej in strategij, ki jih lahko uporabite.

Če pa ne morete vprašati nekoga, ki je že šel skozi ta postopek, se morate na svojo šibkost pripraviti na razgovoru za službo. Prepričajte se, da ste se na to vprašanje pripravili tako, da si zabeležite vsa vprašanja, na katera lahko pomislite in ki bi jih lahko uporabili proti vam. Vključite lahko tudi odgovore na najpogostejše slabosti, s katerimi se ljudje običajno srečujejo. Odgovore lahko uporabite tudi za to, da osebo, ki opravlja razgovor, usmerite k svoji prednosti.

Odgovor na vprašanje, kako odgovoriti o slabosti na razgovoru za službo, ni odvisen samo od vašega odgovora. Odvisen je tudi od tega, kako odgovorite na druga vprašanja. Če je na primer vprašanje, kako ravnati z razvojem svoje kariere, se morate prepričati, da jo znate načrtovati. V nasprotnem primeru lahko delodajalec meni, da slabo načrtujete in da pri načrtovanju niste prilagodljivi.

Vaša samozavest je zelo pomembna, ko sprašujete, kako ravnati s svojo šibkostjo. Poskrbeti morate, da ste vedno dobro razpoloženi in da niste živčni. Nervoznost bo samo oslabila vaš primer. Vaši odgovori morajo biti iskreni in pošteni. Poskrbeti morate, da bodo vaši odgovori ustrezali pričakovanjem vašega izpraševalca. Če se vaši odgovori ne ujemajo s pričakovanji izpraševalca, se mu lahko zdi, da niste resnični ali da vas delo ne zanima.