Priprava na razgovor za službo

Oglaševanje

Ste pripravljeni?

Priprava na razgovor za službo je pomemben del pridobivanja želenega delovnega mesta. Na razgovoru za službo je prvi vtis pomemben, od vašega nastopa na razgovoru pa je odvisno, ali boste dobili službo.

Priprava je običajno eden od najbolj živčnih delov iskanja zaposlitve. Na srečo obstaja nekaj preprostih tehnik, s katerimi je ta postopek veliko lažji. Absolutni ključ do uspešnega razgovora za službo je temeljita priprava.

Oglaševanje

Kontrolni seznam

Pripravili smo ta kontrolni seznam, ki vam bo pomagal pregledati, na kaj morate biti pozorni, ko se pripravljate na sestanek s potencialnim delodajalcem.

Preden se odpravite na razgovor z določenim podjetjem, morate vedeti, s čim se ukvarja.

Pri iskanju podjetja ugotovite, kakšne storitve ali blago ponuja.

Pomaga vam lahko pripraviti prava vprašanja za prave ljudi. Morda boste odkrili tudi nekaj skupnega, kar lahko pripomore k dobremu dialogu med razgovorom.

Vaša vprašanja vam bodo pomagala pri odločitvi, ali je to pravo delovno mesto za vas. Vnaprej si pripravite vprašanja za razgovor.

Pripravite zgodbe o uspehu iz svojega prejšnjega dela, ki poudarjajo vaše prednosti. Poleg tega poznajte svoje šibke točke, da boste lahko pokazali, da ste samozavestni.

Prednost je, če veste, kaj boste odgovorili na nekatera morebitna vprašanja, ki vam jih lahko postavi podjetje. Tako bo celotna izkušnja za vas veliko bolj prijetna.

Zapišite si kontaktne podatke svojih referenc in jih prinesite s seboj na razgovor. Ne pozabite obvestiti referentov, preden jim posredujete njihove kontaktne podatke.

Na razgovor prinesite kopije svojega življenjepisa. Najbolje je, da imate vedno pri roki nekaj dodatnih izvodov, ki jih lahko izročite potencialnim delodajalcem.

Vedno se morate obleči primerno glede na vrsto delovnega mesta, za katero se potegujete. S primernim oblačenjem pokažete profesionalno spoštovanje do sebe in svojega bodočega delodajalca.

Spoznajte pot in čas, ki ga boste potrebovali, da boste prispeli pravočasno.

Pomembno je, da se pred razgovorom dobro naspite. Z njim se lahko bolje osredotočite in počutite bolj udobno.

Razgovori za službo

V nadaljevanju si preberite več tehnik za uspešen zaposlitveni razgovor.

Oglaševanje

Nasveti za razgovor za službo

Poiščite več nasvetov, vprašanj in odgovorov za pripravo