Med razgovori za službo

Oglaševanje

Bodite pripravljeni

Če želite dobiti popoln razgovor za službo v določenem podjetju, morate pred razgovorom, med njim in tudi po njem najprej razmisliti o svojih poklicnih ciljih, prednostih in slabostih, komunikacijskih spretnostih in številnih drugih stvareh. Na razgovoru boste morali odgovoriti na več pogostih vprašanj, ki vam jih lahko zastavijo delodajalci.

Delodajalci iščejo ljudi, ki jih zanima njihova ponudba. Poleg tega jim lahko pokažete, da ste pripravljeni izvedeti več o njihovem podjetju ter razmisliti o njihovi kulturi in ponudbi. Zato si ne pozabite delati zapiskov, pozorno poslušati in postavljati veliko vprašanj.

Pripravili smo več praktičnih nasvetov, kako se predstaviti na razgovoru za službo, da boste delodajalcem pokazali, da ste najboljši kandidat za delovno mesto.

Oglaševanje

Kontrolni seznam

Če se sprašujete, česa si morate zapomniti med razgovorom za službo, preverite svoj kontrolni seznam, saj vam bo koristil med razgovorom za službo. Kontrolni seznam, povezan z delom, vam lahko pomaga pri iskanju želenega delovnega mesta.

Namen vprašanj intervjuvanca je poiskati odgovore, ki bodo podjetju pomagali pri odločitvi, ali je kandidat vreden zaposlitve in nadaljnjega razvoja.

Ko vam zastavijo vprašanje, nekaj sekund premišljujte o tem, kaj želite povedati. Vaš odgovor mora biti povezan z vašimi prednostmi, spretnostmi in dosežki ter potrebami podjetja.

Ko odgovarjate na vprašanja, govorite jasno in samozavestno. Vaš odgovor mora biti kratek, jedrnat in jasno oblikovan.

Če je mogoče, navedite konkretne primere. Povejte nam o svojem dosedanjem delu v povezavi z znanji, ki jih podjetje išče.

Zapisovanje med razgovorom je nujna spretnost. S tem ne pokažete le zanimanja za delo, temveč tudi svojo sposobnost osredotočanja na nalogo. Vendar se izogibajte zapisovanju vsega samo zato, ker mislite, da boste kaj pozabili.

Ne pozabite, da gre za dvosmerni pogovor. Da bo pogovor dobro potekal, morate postavljati tudi vprašanja.

Razgovori za službo

V nadaljevanju si preberite več tehnik za uspešen zaposlitveni razgovor.

Oglaševanje

Nasveti za razgovor za službo

Poiščite več nasvetov, vprašanj in odgovorov za razgovor za službo