Kaj vprašajo na razgovoru za službo?

Kaj vas vprašajo na razgovoru za službo?

Če se želite dobro pripraviti na razgovor za službo, se lahko pripravite na to, kaj vas vprašajo. Ena od najboljših priprav je, kaj lahko poveste, da utemeljite svoje prejšnje delovne izkušnje in izobrazbo.

Pri odgovorih bodite pametni in se osredotočite na vlogo in podjetje, za katero se prijavljate.

Oglaševanje

Kaj vas vprašajo na razgovoru za službo? Pogosto vprašanje je, ali boste ostali v podjetju dlje časa. Vendar ne skrbite: spraševalec ne išče popolnega odgovora. Namesto tega bo želel preveriti, ali boste lahko sodelovali s kulturo in vrednotami podjetja. Pri odgovorih bodite pametni in se osredotočite na vlogo in podjetje, za katero se prijavljate. Ne pozabite poudariti, kako se delovno mesto ujema z vašimi dolgoročnimi cilji.

Prvo vprašanje se nanaša na vaše poklicne cilje. V odgovorih ne bodite preveč osebni in ne govorite o težavah s prejšnjim delodajalcem. Ne delajte se norca iz svojega nekdanjega delodajalca. Ne omenjajte težavnih šefov, težavnih sodelavcev ali drugih težav. Svoje odgovore zadržite zase. Svoje odgovore poskušajte oblikovati glede na svoje prednosti in sposobnosti. Navedete lahko tudi primere svojega dela, povezanega s podjetjem.

Ko vas intervjuvanci sprašujejo o vaših poklicnih ciljih, želijo izvedeti, kakšni so vaši cilji. Povejte jim, zakaj je to delovno mesto primerno zanje, vendar se izogibajte pogovorom o preteklosti. Ne omenjajte težavnega šefa, ki ste ga imeli, ali težav s sodelavci. Prav tako ne govorite slabo o svojem trenutnem delodajalcu. Če iščete novo službo, ne govorite o svoji zadnji službi. Intervjuvanec bo želel vedeti, ali ste odprti za izzive in učenje novih nalog.

Vprašanja

Če vas skrbi, kaj bodo iskali, se morate pripraviti na vprašanja delodajalca. Spodaj je primer:

Zakaj bi morali zaposliti vas?

Vprašanje, ki vam ga bodo verjetno zastavili na razgovoru, je “zakaj bi morali zaposliti prav vas?”. Od odgovora na to vprašanje je odvisno, ali boste dobili službo. Delodajalca morate prepričati, da ste najboljši kandidat za delovno mesto. Delodajalec vas bo ocenil na podlagi številnih dejavnikov, med drugim na podlagi vaših kvalifikacij, spretnosti, osebnih lastnosti in izkušenj.

Vprašajte podjetje sami

Na koncu se pozanimajte pri podjetju. Če jih na primer vprašate, kaj želijo od potencialnega zaposlenega, jim lahko poveste, da vas delo resnično zanima. Zato se morate potruditi, da delodajalcu sporočite, da vas delovno mesto zanima in da želite izvedeti več o podjetju.

Oglaševanje

Sorodni Prispevki