Kaj mora vsebovati življenjepis?

Kaj bi moral vsebovati življenjepis?

V naslovu življenjepisa naj bodo vaše ime in kontaktni podatki. Ne pozabite navesti svoje telefonske številke in e-poštnega naslova, če je to primerno. Ni treba navesti celotnega naslova, ampak le kraj, v katerem živite. Primerneje je navesti kraj kot celoten naslov. Kaj naj torej vsebuje življenjepis?

Najpomembnejši del življenjepisa je vaš osebni profil. V njem na kratko predstavite, kdo ste in kaj iščete na novem delovnem mestu.

Oglaševanje

Osebni profil

Najpomembnejši del življenjepisa je vaš osebni profil, znan tudi kot karierni cilj ali osebna izjava. Gre za kratek odstavek, ki je naveden pod vašim imenom in vsebuje kratek povzetek tega, kdo ste in kaj iščete na novem delovnem mestu.

Postavitev

Življenjepis mora biti enostaven za branje. Izberite pisavo brez serifov in ohranite dovolj majhno velikost pisave, da bo opis delovnega mesta berljiv. S točkovnimi točkami povzemite svoje naloge, znanja in dosežke na vsakem delovnem mestu. Največ prostora v življenjepisu naj zavzame zadnje delovno mesto. S tem boste delodajalcu pokazali svoje nedavne izkušnje. Starejša delovna mesta lahko v življenjepisu izpustite, če ne zahtevajo toliko podrobnosti.

Pregled

Če se potegujete za delo v določeni panogi, v življenjepis dodajte razdelek z navedbo izobrazbe, izkušenj in drugih ustreznih kvalifikacij. Znanja, ki jih imate, vam lahko pomagajo pri iskanju zaposlitve, zato jih navedite. Vključite lahko na primer znanje jezikov in napredne spretnosti računalniške programske opreme.

Hobiji

Hobiji ne smejo biti vključeni v življenjepis. Če niso neposredno povezani s položajem, za katerega se potegujete, jih ne smete vključiti. Pripadnost nogometni ekipi je lahko na primer sporna, zato dobro premislite, ali je pomembna ali ne. Poleg tega, da bralca odtujijo, so lahko tudi pristranski. Strast do nogometa ni nujno primerna za podjetje, ki proizvaja e-skuterje; v tem primeru je za vaš življenjepis koristnejša strast do trajnosti.

Oglaševanje

Sorodni Prispevki